Klik hier voor de Hydro Quartz kralen uit onze kralengroothandel.

Ooit gehoord van Hydro quartz? Het is een betrekkelijk nieuw begrip in de (edel)stenen en kralen wereld. Het woord quartz doet vermoeden dat het hier om een natuurlijke edelsteen gaat. En dat is eigenlijk ook zo. Het wordt alleen op een andere manier gemaakt. Het is zeker een speciale steen.

Wat is Hydro Quartz?

De kleuren van de Hydro quartz komen heel dicht bij de kleuren van natuurlijke edelstenen. Voorbeelden hiervan zijn het diepe paars van Amethist, het hemelsblauw van Aquamarijn,, het zeeblauw van Saffier, de unieke groene kleur van Smaragd en ga zo maar door. Aan de hiervoor genoemde edelstenen met mooie kleuren en flink wat gewicht aan karaten hangt ook een behoorlijke prijskaart. Dat kunnen weinigen zich maar veroorloven. De bijzondere Hydro quartz is een geweldig mooi en minder kostbaar alternatief.

Hydro quartz (ook wel synthetische Bergkristal) wordt kunstmatig gemaakt. In een speciale hoge druk-/hoge temperatuur oven worden de bestanddelen van Bergkristal opgelost in water. Onderin de oven is het warmer dan bovenin. Hierdoor stijgen de opgeloste bestanddelen op en kristalliseren. Synthetische edelstenen die zo vervaardigd worden, hebben dezelfde of nagenoeg dezelfde chemische samenstelling als natuurlijke edelstenen. De Hydro quartz wordt met heel veel zorg en aandacht gemaakt. De schitterende Hydro kwarts kralen en druppels lijken wel met de hand geslepen. Net als bij natuurlijke edelstenen is geen enkele kraal of druppel qua vorm en maat precies gelijk aan een andere. Na dit kostbare proces herken je deze mooie Hydro kwarts misschien niet gelijk als een Synthetische edelsteen.

Synthetische edelsteen

Het ontstaan van de naam van deze Synthetische edelsteen is niet helemaal duidelijk. Het woord Hydro houdt verband met water. Water speelt een belangrijke rol bij de vervaardiging van deze “quartz. Het woord quartz lijkt gekozen omdat de Synthetische edelstenen dezelfde of nagenoeg dezelfde chemische samenstelling als natuurlijke edelstenen hebben.

Kortom; Deze bijzondere quartz soort is een speciale synthetische edelsteen. Geniet van de prachtige kleuren en vormen en laat ze zien in jouw sieraden. Je bent het niet alleen waard, je steelt ook nog eens de show!