Wat is nou eigenlijk een Hangeroog / bail?

Een Hangeroog / bail  is nou nét het kleine onderdeel dat je sieraad een apart en strak afgewerkt effect geeft. Een hangeroog / bail wordt gebruikt om een edelsteenkraal of een ander leuk elementje aan je ketting, armband of enkelband te bevestigen. Als je één hangeroog neemt met een enkele edelsteen blijft het een strak geheel met een in het oog springende hanger. Je kunt er ook meer met edelstenen nemen en deze bij elkaar hangen voor een oogverblindend effect!Hangeroog

We hebben ze van sterling zilver, wat aangeeft dat het om de meest gebruikelijke legering zilver gaat en dus in de volksmond écht zilver genoemd wordt. Verder hebben we de hangeroog / bail in vermeil zilver. Dat wil zoveel zeggen als dat het om verguld sterling zilver gaat. Er worden een aantal dunne laagjes goud van minimaal 14 karaat op het zilver aangebracht zodat je de uitstraling van echt goud hebt, maar dan natuurlijk een stuk goedkoper om aan te schaffen.

Een hangeroog / bail heb je in heel veel soorten vormen en maten. Inmiddels gebruiken wij de ze steeds vaker en hebben ook een zeer uitgebreide collectie hiervan! Zoals degene waar de inspiratie foto’s van zijn gemaakt!
Je kunt zelfs met een hangeroog / bails een uniek of apart accent aan je sieraad maken, simpelweg door de aparte vorm of grootte. Het zijn van die kleine dingen die nou nét dat opvallende resultaat geven aan een sieraad waardoor je een verbluffend effect kan creëren.
Wist je dat je door te combineren een heel speels effect kunt verkrijgen? Of juist door een extreem moderne of juist klassieke bails / hangerogen een hele andere twist aan je sieraad kunt geven?

Er zijn meteen een paar inspiratie sieraden gemaakt natuurlijk! De obelisk bergkristal hangeroog / bail hanger zit hier aan een zilveren Hill Tribe spang. De gefacetteerde onyx druppels vind je hier.
Zoek, combineer, bestel en maak…..zo wordt ook jouw sieraad uniek!

HangeroogHangeroog  Hangeroog

Veel plezier!
@lisa