Zelf sieraden maken vond ik als kind al leuk. En tegenwoordig is het mijn grote hobby; lees verslaving… En dan vooral armbandjes op elastiek! Ook voor mijn 86 jarige moeder een uitkomst – geen gepriegel met een slotje. Dus ik heb een prachtige armband van edelsteenkralen geregen voor haar. Trots als een pauw liet ze haar armband aan haar zus zien, die hem ook wel even om wilde. Dat ging niet zo heel soepel en plop! Alle kralen vlogen over de grond ☹. Het knoopje was uit het elastiek geschoten…

Die eerste armband voor mijn moeder is echt super gaaf geworden, maar ze had er maar heel kort plezier van omdat de knoop in het gladde ronde elastiek losschoot. Dat gebeurt je één keer, kan ik je vertellen. Een harde les. Dat armbandje maken leek zo simpel. En misschien is dat het ook, maar de knoop moest in elk geval anders dan dat ik gedaan had. Dus ging ik op zoek naar dé perfecte knoop voor armbandjes op elastiek. 

Via Van Loon Gemstore & More kreeg ik dit geweldige filmpje doorgestuurd.

De perfecte knoop voor armbandjes op elastiek

Nu maak ik met het ronde oersterke elastiek de meest geweldige edelsteenkraal armbanden. En mijn moeder showt weer vol trots overal mijn zelfgemaakte creaties. Van ieniemienie edelsteenkraaltjes tot zelfs armbandjes met edelsteenkralen met een groot gat. Het ronde oersterke elastiek is er in heel veel verschillende maten. Zelf heb ik altijd rolletjes elastiek van verschillende maten bij de hand. Waanzinnig handig. Zo grijp ik nooit mis. Hoe groot of klein mijn edelsteenkralen ook zijn.

En het geheim van lekker lang plezier van je eigen ontworpen en gemaakte armbandjes op elastiek, zit hem dus in het leggen van de juiste knoop!

Dit blog is geschreven door Bea Ehrenburg-Eshuis