Passie

Ilona Lutgerink - Ilona's WebgemsAls klein kind was ik vaak te vinden in de antiekwinkel van mijn moeder. Samen met haar struinde ik zolders, kelders, schuren, veilingen en beurzen af op een nooit eindigende zoektocht. Altijd op zoek naar dat ene speciale item. Sieraden, edelstenen en kralen hadden mijn voorkeur. Het werd pas een echte passie toen mijn moeder de voorraad van een kralenwinkel overnam.

Zelf sieraden maken

Van deze kralen maakte ik sieraden. In eerste instantie alleen voor mijzelf. Het eerste sieraad dat ik verkocht herinner ik me nog goed. Het was een kleurrijk collier dat ik voor mijzelf had gemaakt. Helaas stond het mij niet zo goed als ik bedacht had, waarop ik besloot hem te verkopen in de antiekwinkel. Hij werd al snel verkocht. Oh wat was ik trots. Getriggerd door dit succes besloot ik er meer te maken. Later ben ik zelfs de juweliersopleiding in Schoonhoven gaan volgen. Want wat is er nou mooier dan dat een sieraad dat door jou is ontworpen en gemaakt, wordt gedragen door een ander?

Azië

Ik ben nog steeds op ontdekkingsreis. Alleen heb ik de zolders, kelders en schuren ingeruild voor heel Azië. Daar reis ik gemiddeld zo’n twintig weken per jaar. Ik ga op bezoek bij vele ambachtelijke familiebedrijfjes en markten. Hierbij probeer ik nog steeds dat ene speciale item voor jou te vinden. Mijn collectie koop ik bij ongeveer 100 verschillende leveranciers waarbij ik het nog steeds belangrijk vind om elk artikel persoonlijk in mijn handen te hebben gehad. Elke keer vind ik het weer spannend of dat wat ik inkoop ook aanslaat.

Inmiddels

Toen ik net voor mezelf begon reisde ik met mijn collectie in een klein bruin leren koffertje stad en land af langs de deuren van juweliers en winkeltjes om te kunnen verkopen. Vanaf 2008 heb ik mijn droom kunnen realiseren om door middel van een online kralengroothandel, mijn passie voor kralen, edelstenen en sieraden aan de man te brengen. Dit blog ligt in het verlengde daarvan. Hier deel ik mijn passie, kennis en tips.

En het kleine bruine koffertje?

Dat gaat nog trouw mee op iedere inkoopreis naar Azië.

 

Welkom op mijn blog, ik hoop dat jij mijn passie deelt!