De komende weken nemen wij je mee op reis naar de Hill Tribe stammen. We gaan een dorpje bezoeken hoog in de bergen precies in het centrum van nergens. Hier kopen we prachtige handgemaakte zilveren sieraad onderdelen en vinden we airconditioning opnieuw uit. Lees, reis en beleef het allemaal mee. Heb je vorige week gemist klik dan hier.

 

De Messi klas

De truck hobbelt dapper over de steile zandwegen naar boven. Plotseling gaan de zandwegen over in wegen bestaand uit betonplaten. We naderen het dorp. Het dorp bestaat uit een mengeling van moderne huizen en houten hutjes met daken van bananenbladeren. Naast de hutjes staan grote SUV’s te glimmen in de zon. Aan de daken zijn schotels gemonteerd. De tegenstelling boeit me. We rijden langs een school. Deze is in vrolijke kleuren blauw en rose geschilderd. Op het pleintje voor de school spelen kinderen in adidasachtige schooluniformen. Als ik dit bij thuiskomst aan onze kleine held vertel lijkt hem dat ook wel wat. Hij ziet de hele klas al in een voetbalpak van Barcelona met Messi erop.

Hill-tribe-silver

 

Prins “heerlijk”

De truck parkeert naast een modern huis. De benedenverdieping is open en betegeld en dient als werkplaats. Vroeger stonden hier de dieren goed beschut tegen de brandende zon. Tussen de pilaren in hangt een hangmat. Er ligt een jongetje prinsheerlijk in te slapen terwijl er om hem heen gewerkt wordt. Onze komst heeft hij niet meegekregen. Prachtig die geborgenheid hier in het dorp. Wonen en werken speelt zich af op de dezelfde plaats en kinderen hebben altijd hun beide ouders in de nabijheid. Ons ideaal.

hill tribe silver

 

Opium en zilveren bloemen.

Ondanks de stoelen, tafels en werkbanken zie ik mensen hier gehurkt, op de grond of op piepkleine stoeljes zitten werken. Als tafeltje wordt een stukje boomstam gebruikt. Sunan legt uit dat dat hier normaal is. Vanida verteld ons dat er per huis vaak één ontwerp is waar men aan werkt. Nu zijn we in het huis van de bloemen. Hier worden prachtige armbanden en ringen van gemaakt. Vroeger werd er opium verbouwd in dit gebied maar door een programma van de regering wordt er nu mais verbouwd en zilver gesmeed. Andere stammen in andere valleien hebben zicht toegelegd op het verbouwen van thee en vruchten. Ook de armoede in het dorp is flink afgenomen. Ik kijk naar de prachtige handgemaakte producten die hier worden gemaakt en ben onder de indruk van het vakmanschap.

 

Hill tribe silver

 

Ben jij benieuwd naar verdere verloop van deze reis? Lees dan volgende week verder.

 

Wil je niet wachten en alvast Hill Tribe Silver bekijken? Klik dan hier.

hill tribe silver

 

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.