De komende weken nemen wij je mee op reis naar de Hill Tribe stammen. We gaan een dorpje bezoeken hoog in de bergen precies in het centrum van nergens. Hier kopen we prachtige handgemaakte zilveren sieraad onderdelen en vinden we airconditioning opnieuw uit. Lees, reis en beleef het allemaal mee. Heb je vorige week de inleiding gemist klik dan hier.

Lekke koppaking

Binnen in het restaurant staat een groot metalen fornuis. In de bovenkant van het fornuis zitten verschillende openingen. Gefascineerd kijk ik toe hoe maaltijden in een mum van tijd worden bereidt. Met de snelheid van het licht worden verse ingrediënten gesneden om ze vervolgens in een soort van metalen netje door de openingen van het fornuis te laten zakken in een bouillon. Per opening zit er een andere soort bouillon in. Een paar minuten later zitten we aan een heerlijke lunch. Sunan vraagt nog een keer of het niet te heet voor ons is. Met onze voorliefde voor de Indiase keuken zijn we wel wat gewend. Ondanks de pittigheid heeft de Thaise keuken vaak een zoete nasmaak. Ik zit intens te genieten en trek met mijn Hollandse kaaskop veel bekijks. Niet veel later stroomt het zweet over m’n voorhoofd en ik probeer aan Sunan uit te leggen dat mijn koppakking lek is. Maar wat een koppakking in het Engels is weet ik helaas niet.

 

hill tribe zilverhill-tribe-zilver

Buitengekomen klimmen we in de laadklep van het vreemd uitziende amfibie achtige voertuig. En met een flinke schok en rookpluim uit de rechtop staande pijp achter de cabine vervolgen we onze weg.

 

Autocross

Onderweg komen we af en toe een wagen tegen. Af en toe een scooter en af en toe een pick up met een volle laadbak. De ene keer met vee, de andere keer met balen rijst en nu vol met mensen. Mijn aandacht wordt getrokken naar het bord achter de wagen. Ik zie daarop een auto die over de kop vliegt. Aan Sunan vraag ik of dat een billboard is voor de de autocross. Het blijkt een campagne van de overheid om je veiliger te laten gedragen in het verkeer.

 

hill tribe hill tribe

 

Ik kijk nog eens naar de straat en moet toegeven dat het bord hier goed hangt. Je hebt hier alle tijd om het te bekijken en je wordt niet opgejaagd door het verkeer. Daar is vast goed over nagedacht.

 

hill tribe

De klim naar de bergen gaat nu pas echt beginnen en volgende week komen we na twee een half uur hobbelen schuiven en schudden aan op onze bestemming.

Ben jij benieuwd naar verdere verloop van deze reis? lees dan volgende week verder.

 

Wil je niet wachten en alvast Hill Tribe Zilver bekijken? Klik dan hier.

 

hill-tribe-zilver

 

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.