De prachtige Lapis Lazuli

Lapis lazuli, een zeer geliefde steensoort bij het sieraden maken. Dat is niet voor niets, want de kralen hebben een prachtige diepblauwe kleur. Vaak geeft men de voorkeur aan kralen in de koningsblauwe kleur, maar ook in het donkerblauw zijn de Lapis lazuli kralen zeer geliefd.

De bekendste vindplaats is Afghanistan, daar komt een prachtige kwaliteit vandaan. Lapis lazuli kralen hebben meestal aders van pyriet, dat geeft die mooie gouden details in de kralen, waardoor je de steen vaak in gouden sieraden verwerkt ziet. Maar we willen hier ook weer niet te veel van, want dan krijgt de kraal een groene gloed en die is nou juist weer niet gewenst.
 Lapis Lazuli kralen
Nieuwsgierig naar al onze Lapis kralen? Klik op de foto.

 

Bijgekleurde Lapis Lazuli kralen of niet?

Aan de koningsblauwe Lapis hangt een behoorlijk prijskaartje want dat zijn echt de allermooiste stenen. Wie wil er nou niet een paar mooie zelfgemaakte oorbellen of een prachtige ketting met deze opvallende blauwe edelstenen?

Helaas komt veel voor dat de steen van nature witte plekken heeft en dat vinden we minder mooi. Daarom wordt de steen vaak bijgekleurd om alsnog die mooie konings blauwe kleur te verkrijgen. Wanneer Lapis lazuli kralen zijn bijgekleurd is een streng van deze steen soort ineens wel heel betaalbaar.

Je vindt in onze webwinkel beide kwaliteiten in alle maten. Dus kies je voor kwaliteit en klasse dan neem je de niet bijgekleurde kralen, maar wil je een prachtige kwaliteit in een lagere prijsklasse? Dan zijn de bijgekleurde lapis lazuli kralen een fantastisch mooi alternatief.

Het kan een enkele keer voorkomen dat er nog wat restjes van de kleurbehandeling in de boorgaatjes zit. Ook zijn de overtollige verfresten niet altijd helemaal goed verwijderd.
In de meeste gevallen merk je hier niets van, maar vooral bij warmere temperaturen en transpireren, kunnen de bijgekleurde kralen soms nog iets kleur afgeven.
Was de kralen daarom voor gebruik even goed af en gebruik eventueel een klein beetje zachte zeep. Je ziet dan gauw genoeg of het goed is of niet.
Mocht er kleur vanaf komen? Blijf dan het sopje net zolang verversen totdat dit over is. Dat kan gerust een aantal dagen duren.

Na de badjes even lekker inwrijven met wat (baby) olie en je kralen zijn klaar om verwerkt te worden.

lapis-lazuli kralen