De komende weken nemen wij je mee op reis naar de Hill Tribe stammen. We gaan een dorpje bezoeken hoog in de bergen precies in het centrum van nergens. Hier kopen we prachtige handgemaakte zilveren sieraad onderdelen en vinden we airconditioning opnieuw uit. Lees, reis en beleef het allemaal mee. Vandaag de inleiding.

Iloniaanse wijze

Eindelijk is het zo ver. Al jarenlang staat deze trip boven aan mijn verlanglijstje. Ik glip het bed uit en schuif de gordijnen een eindje open. De zon staat al hoog aan de hemel. Ilona is nog ver weg in dromenland. Ooit las ik een krantenartikel waarin werd verwezen naar een onderzoek waarin werd beweerd dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen. Te weinig slaap zou van invloed zijn op het humeur. Vaak pest ik haar hiermee. Maar Ilona zou Ilona niet zijn als zij hier niet een goed weerwoordje op had. Dus geheel op Iloniaanse wijze keert zij de stelling om zodat: “het wetenschappelijk is bewezen dat zij mag uitslapen”. Helaas gaat die vlieger vandaag niet op. Ik wek haar want we hebben een lange dag voor de boeg.

Vloer van goud

We verblijven in een traditioneel Thais hotel. Het ruikt hier erg muf. Gauw de buitendeur naar het terrasdeur openzetten. Grenzend aan het terras ligt het zwembad. Voor het ontbijtje trek ik een paar baantjes. Ondanks de bizarre temperatuur van afgelopen dagen voelt het water toch koud aan. Binnen hoor ik de douche en daarna de fohn. Ilona is er al uit. Ondanks dat de eieren nog enigszins snotterig zijn genieten we samen van het ontbijtje. Daarna lopen we naar de hal van het hotel. De hal van het hotel loopt tot de nok van het drie etages hoge gebouw. Op de elke etage is er een balkon. Alles is van hout. Nooit heb ik hout zo zien glimmen. Als ik van dichtbij kijk zie ik mezelf erin spiegelen. De imposante deur wordt s’nachts geblokkeerd met een balk in het midden maar staat nu open. De zon schijnt naar binnen en de pas gepolitoerde vloer lijkt wel van goud. In de verte zien we een enorme SUV snel naderen.

 

hill-tribe-zilver

 

De schuifdeur zwaait open en er klinkt een vrolijk “Hello”. De wagen is gevuld met het gezin dat ons meeneemt. Voorin zit de moeder( Vanida) met oma. Ilona en ik nemen plaats op de bank in het midden. Tussen ons in zit de zoon genaamd Sunan en op de achterbank zitten nog eens twee tantes. We krijgen allebei een flesje water in de handen gedrukt. De deur schuift dicht en we zijn weg. De wagen lost snel op in het drukke verkeer van de stad.

IJs gebroken of gesmolten?

Sunan vraagt mij naar het weer in Holland en ik leg hem de vier seizoenen met bijbehorende temperaturen uit. In Thailand hebben we er drie antwoord hij. Het is “hot, very hot of F*cking hot en vandaag is het de laatste. Het ijs is gebroken. Vanida neemt het woord over en zegt dat we zo’n zes uur moeten rijden voordat we van voertuig zullen wisselen. Want met deze auto komen we niet door het mulle zand. Intussen zoeven we door kleine dorpjes met immens grote gouden Buddha beelden. Ik zie drie jongens voetballen op een veldje zonder gras. Één van hen schiet op de goal met een kapot net. Varida bereidt ons alvast voorzichtig voor op de lunch. Want deze is aangepast aan het klimaat in drie smaken, namelijk: hot, very hot of (sorry voor het taalgebruik) F*cking hot.

 

hill-tribe-zilver

 

Na vijf uur en drie kwartier komen we aan op de parkeerplaats van het restaurantje waar we gaan lunchen. Het dorpje bestaat uit één rechte straat met daarin een paar huizen, kraampjes en restaurants. We parkeren de auto naast een vreemd uitziend voertuig.  Het lijkt wel combinatie tussen een tractor, amfibievoertuig en de ouderwetse viertonner waarmee wij ons vroeger in diensttijd vervoerden. Voorop boven de cabine zit een enorme bult. Het lijkt we een metalen puist. Hierin worden metalen praten meegenomen voor als we eventueel vast komen te zitten. De banden zijn hoger dan mijn auto in totaal is en achterop is een soort laadruimte. Onder het dakje van de laadruimte staan houten bankjes. We lopen het restaurant binnen……

Benieuwd naar de hete lunch of het verdere verloop van deze reis? lees dan volgende week verder.

 

Wil je niet wachten en alvast Hill Tribe Zilver bekijken? Klik dan hier.

Hill tribe zilver

 

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.