Zul je altijd zien …. grijp je mis!! Is je bouillondraad / French wire helemaal op nét op het moment dat je het dringend nodig hebt. Alleen nog een bodempje met wat beschadigde en uitgerekte restjes ☹. Gooi ze nog niet weg hoor! Want uitgerekt bouillondraad ook wel French wire genoemd kun je nu heel eenvoudig zelf redden! Het vergt wel een klein een beetje geduld en nauwkeurigheid, maar dan kun je zelfs het ergst uitgerekte bouillondraad redden voor gebruik. Hoe handig is dat?

 

French wire Bouillondraad

Bouillondraad how to do save:

Schuif om te beginnen een goed passende nietstift van de juiste dikte heel voorzichtig in een nog mooi stukje bouillondraad [1] met het uitgerekte draad er nog aan.

Wikkel het uitgerekte draad [2] nu zo strak mogelijk om de nietstift. Rol het geheel een beetje tussen je vingers, druk het French Wire tegen de nietstift aan en duw het tegelijkertijd naar beneden tegen de kop van de nietstift.

Probeer het steeds wat strakker te krijgen.

Als het op zijn mooist is, verwijder je heel voorzichtig de nietstift [3].

Knip de gewenste lengte van het gerepareerde bouillondraad af en gebruik het zoals je dat altijd doet.

‘Repareer’ je extreem uitgerekt bouillondraad op deze manier, dan is dit het eindresultaat (zie hieronder). Bouillondraad dat maar een beetje beschadigd is, krijg je met wat geduld echt heel mooi ‘gerepareerd’.

french wire

Wil je toch liever een super strak met French Wire afgewerkt sieraad?
Bestel dan zo snel als mogelijk nieuw French Wire op onze ilona’s webgems.

Plaats en betaal je je bestelling op maandag, woensdag of vrijdag voor 16.00 uur dan verwerken en verzenden wij deze nog diezelfde dag. Je hebt je bestelling meestal de volgende dag al in huis!

Meer handige tips vindt je in de rubriek tips