Hoe leuk is het om je eigen oorbellen te maken? Precies zoals jij ze in gedachte hebt en eventueel passend bij een armband of ketting in dezelfde stijl. Wil je zelf oorbellen maken, dan kun je natuurlijk vanaf niets starten en de oorbellen helemaal zelf ontwerpen en maken. Veel makkelijker is het om kant en klare oorbelhaakjes te gebruiken. Bijvoorbeeld met een mooi bloemetje of een bolletje, of gewoon basic. Voeg hieraan een of meerdere edelsteen kralen of parels toe en je hebt een paar oorbellen gemaakt dat helemaal past bij jouw stijl.

Oorhaakjes met bloem

Super leuk zijn de oorhaakjes met bloemetje. Hiermee heb je al een prachtig basissieraad dat je alleen nog hoeft aan te vullen met bijvoorbeeld een mooie edelsteenkraal of een parel. De oorhaakjes met bloem zijn verkrijgbaar in sterling zilver, maar ook in Vermeil (zilver met een laagje goud) en rosé Vermeil. Vermeil is een betaalbaar alternatief voor 14 karaat goud. Voor het oog is er geen verschil, maar vanwege de scherpe prijzen zijn sieraadonderdelen van Vermeil absoluut interessant om te overwegen. Hierboven zie je de oorbelhaakjes met bloemetjes die we op dit moment in onze collectie hebben.

Bekijk onze oorbelhaakjes in sterling zilver, Vermeil en rosé Vermeil.

Oorbellen maken met een bolletje

Ben je niet zo van de bloemetjes en wil je liever iets stoerders of moderners? Kies dan voor een mooi oorhaakje met een bolletje. Ook deze zijn in verschillende uitvoeringen en materialen verkrijgbaar. Naast Vermeil zijn deze oorhaakjes ook in goldfilled verkrijgbaar. Goldfilled houdt in dat de kern van het sieraadonderdeel gemaakt is van bijvoorbeeld koper, maar dat daaroverheen een dikke laag 14 karaat goud aangebracht is. Veel dikker dan bijvoorbeeld bij vergulden het geval is, waardoor de laag er nauwelijks af slijt. Fijn, want zo heb je lang plezier van de oorbellen. En zoals ook voor Vermeil geldt zijn goldfilled sieraadonderdelen een stuk vriendelijker geprijsd dan massief goud.

Zelf oorbellen maken - oorhaakjes met bolletje

Bekijk onze oorbelhaakjes in Vermeil, rosé Vermeil en gold filled.

Basic oorbelhaakjes

Voor een meer naturelle uitstraling van je oorsieraad kun je ook een basic oorbelhaakje kiezen. Hiermee kun je je helemaal uitleven en je eigen creaties maken. Maak een mooi ingetogen paar oorbellen of ga juist voor een uitbundig paar. Met deze basic oorbelhaakjes kun je alle kanten op.

Zelf oorbellen maken - basic oorhaakjes

Kant en klare hangertjes

Wil je het jezelf echt makkelijk maken, kies dan voor mooie kant en klare hangertjes voor aan je oorbellen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen.

Minimalistische hangertjes Ilona's Webgems

Oorbel inspiratie

Om je te inspireren hebben we hieronder een aantal foto’s verzameld van oorbellen die onze klanten gemaakt hebben met de oorhaakjes in onze webwinkel. Bekijk hier meer voorbeelden of bezoek onze webwinkel met een mega collectie sieraadonderdelen en edelsteenkralen.

Inspiratie oorbellen maken