Oorbellen maken

oorbellen maken

 

 

 

 

 

 

 

Oorbellen kun je natuurlijk op bijna elke straathoek kopen. Maar wist je dat het heel erg makkelijk is om zelf je eigen, unieke oorbellen te maken? Dit kan met een paar simpele benodigdheden zelfs binnen vijf minuten! Het grote voordeel is natuurlijk dat je helemaal zelf bepaalt welke soort edelsteen kralen of andere kralen gebruikt, en in welke kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan oorbellen in de modekleuren van de zomer 2016: met edelsteen kralen in poedertinten en felle, uitgesproken kleuren! Eventueel gecombineerd met het hippe ‘ijzig grijs’. Ook warme gele en oranje tinten zijn helemaal hip dit voorjaar.

Voor de oorbellen op bovenstaande foto zijn kleine, schitterende swarovski style kralen gebruikt, deze hebben wij in allerlei kleuren en maten! En dat heel makkelijk op kant en klare creolen voor als je het nog simpeler wil maken!
Om te zorgen dat de kraaltjes blijven zitten zijn er aan beide uiteindes twee transparante silicone kussentjes gebruikt.

En met deze aanwijzingen kun jij ook heel snel je eigen trendy oorbellen maken! Bekijk het filmpje. Onder de video vind je de complete beschrijving.

Benodigdheden

Werkwijze

  1. Draai het zilverdraad rond het dopje. Zorg dat er 1 centimeter overlap is, vanwege de ruimte die je nog nodig hebt om de sluiting te maken. Knip het zilverdraad af en maak de uiteinden glad met een fijn vijltje of een stukje schuurpapier.
  2. Doe hetzelfde voor de tweede oorbel.
  3. Maak aan het uiteinde van elke ring een klein ringetje door er met de platbektang aan te draaien en draai het ringetje een klein stukje terug, zodat je een klein open haakje creëert. Duw de oorbel indien nodig weer een beetje terug in de ronde vorm.
  4. Rijg nu de kralen naar eigen inzicht aan de oorbellen. Kies bijvoorbeeld voor een klein zilveren kraaltje, drie blauwe edelsteenkralen en weer een klein zilveren kraaltje om mee af te sluiten.
  5. Buig dan met de platbektang het andere uiteinde van de oorbellen een klein stukje omhoog.
  6. Haak het omgebogen stukje in het eerder gemaakte haakje en klaar zijn je zelfgemaakte oorbellen!

Tip: de grootte van de oorringen kun je natuurlijk aanpassen door een grotere of kleinere dop te nemen waar je het zilverdraad omheen draait.