Af en toe laat ik op dit blog een klant aan het woord, om te vertellen over zijn/haar liefde voor edelstenen en kralen. Deze keer: Leendert Elet.

Vertel kort wat over jezelf

Ik ben Leendert, ook bekend als Lennyman, en ik werk en speel al een tiental jaar met edelstenen. Eerst voor een bedrijfje dat therapeutische toestellen ontwikkelde
met edelstenen, en nu puur voor mezelf. Ik hou van ontwerpen, van kunstwerken te bedenken en te realiseren, van nieuwe en onbekende horizonten te verkennen, muziek te maken, en vrij te leven.

Wat voor soort sieraden maak je?

Ik maak een nieuw soort sieraden aan de hand van een zelf ontwikkelde techniek. LionGems.
Mijn sieraden zijn veel groter dan de bestaande soorten sieraden, maar toch zijn het ook
knuffelsieraden. Ik werk met edelstenen in bead-vorm van 8mm, die ik weef. Mijn kleinste werken hebben zo’n 300 verwerkte edelstenen, in mijn grotere werken zitten wel 1600 edelstenen. Mijn techniek is zo ontwikkeld dat ik in principe wandtapijten kan vlechten. Naast de weeftechniek is de keuze van de edelstenen, en de design zeer belangrijk. Ik werk met de energie van de gemstones, en de designs die ik gebruik versterken deze werking. Je kan de werken een plaatsje geven in jouw speciale ruimte, maar eigenlijk zijn ze gemaakt om vast te houden, op jou te leggen, bijvoorbeeld tijdens een meditatie. Vandaar dat het ook knuffelsieraden zijn.
Klant aan het woord - Leendert Elet

Zijn je sieraden te koop?

Ik maak mijn werken voor LionGems. Op de website www.liongems.com vind je meer diepte informatie en andere ontwerpen. Liongems is kunst vanuit en voor het positieve. Ook via facebook zijn mijn werken terug te vinden, en ik sta regelmatig op allerhande marktjes. Ik maak ook ontwerpen in opdracht. Dan kiest de klant een ontwerp en zijn edelstenen, dit werkt tot nu toe zeer goed. Mijn werken zijn te zien in Yoga-ruimtes, living-rooms, persoonlijke meditatie ruimtes, bij therapeuten,… Dit komt omdat de werken een zeer sterk reinigend en balancerend effect hebben op zowel mens als omgeving.

Wat zijn je 3 meest favoriete edelstenen?

Mijn favoriete edelstenen zijn Amethist, Rozenkwarts en Black Onyx. Ik denk dat ik op zoek ben naar edelstenen die een iets meer “mannelijke” energie uitstralen, en voor mij is Black Onyx daarvoor mijn favoriete edelsteen. In combinatie met Amethist is het zooo sterk.
amethist-kralen-rondrozenkwarts-kralen-split-ca-75mmonyx-kraal-rond