Af en toe laat ik op dit blog een klant aan het woord, om te vertellen over zijn/haar liefde voor edelstenen en kralen. Deze keer: Anke v.d. Berg-Quanjer

Vertel kort wat over jezelf

Hallo iedereen, Ik ben een 51 jarige vrouw die op latere leeftijd met een hobby is begonnen. Zoals bij zovelen gingen de kinderen het huis uit en toen ben ik begonnen met werken met alcoholinkt. Na wat gezondheidsproblemen en het verlies van mijn rechter pink ben ik als therapie begonnen met micro-macramé sieraden maken, soms in combinatie met het gebruik van alcoholinkt.

Wat voor soort sieraden maak je (het liefst)?

Het liefste maak ik nu de macramé sieraden in combinatie met half edelstenen of met zelf (met alcoholinkt) beschilderde glas cabochons. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby 🙂 waarin ik veel rust vind.


Ketting met Goudsteen                           Ketting met alcoholinkt op glas

Verkoop je de sieraden? Heb je een (web)winkel, sta ja op beurzen, …?

Ik ben als eerste begonnen met het maken van een eigen facebookpagina (alcoholinktartbyanke) en heb ook wel op markten gestaan, maar wil tegenwoordig eigenlijk alleen nog naar de overdekte i.v.m. het weer. Verder ben ik op instagram te vinden (artbyanke) en heb een winkeltje op de Yealie app (@artbyanke).

Geef je top 3 van favoriete edelstenen. Waarom zijn juist dit je favorieten?

Mijn favoriete stenen zijn Agaat (vanwege alle verschillende kleuren en vormen), Labradoriet en Goudsteen (eigenlijk handgemaakte edelsteen), maar eigenlijk ben ik het toppunt van hebberigheid.


Klik op bovenstaande foto’s om naar de verschillende rubrieken te gaan

Opmerkingen (optioneel)

Ik gebruik ook graag andere materialen speciale materialen in mijn werk zoals fossielen en ik heb ook een creatie met een stukje Victoriaans glas uit de vorige eeuw.

Wil jij ook deelnemen aan deze rubriek Klant aan het woord en daarmee extra aandacht genereren voor jezelf of je bedrijf? Meld je dan hier aan!