Elke week stelt d.m.v. een kort interview iemand van kralen team Ilona’s Silver and Gemstones  zich voor. Deze week de beurt aan Os.

Vertel kort iets over jezelf in relatie tot Ilona’s Silver and Gemstones?

Mijn naam is Otto Lutgerink, vrienden noemen me Os. De inmiddels trouwe lezers van de rubriek reisverhalen en anekdotes op kralenmanie, het blog van Ilona’s Silver and Gemstones,  zullen mij ondertussen al een beetje kennen als de zeer eigenzinnige en enigszins bemoeizuchtige man van… Mijn grootste passie is reizen. Zuid Amerika vind ik mooi maar reizen door Azië staat bij mij toch bovenaan. De culturen en landschappen verschillen zoveel van de onze. Ik raak er nooit uitgekeken. Eenmaal  per week plaats ik hierover een verhaaltje op het Blog.  ’s woensdags plaats ik meestal een foto.

otto lutgerink

Ik ben Bourgondisch aangelegd en heb een enorme voorliefde voor de Indiase keuken (je kunt me er ’s nachts voor wakker maken). Ook tijdens onze reizen eten wij veelvuldig Indiaas. In bijna iedere plaats die wij aandoen hebben wij naast onze inkoopadresjes ook vaak een adresje voor de heerlijkste curry’s.

In mijn buurt kun je altijd wel een boek of e-book (ideaal voor op reis) vinden. Soms ben ik in wel drie boeken tegelijk bezig waarbij de onderwerpen nogal variëren. Daarnaast neem ik altijd een camera mee op reis. Vaak neem ik dan een middagje “vrij”van Ilona’s Silver and Gemstones. Dan zwerf  ik rond op zoek naar leuke kiekjes, in het bijzonder straatfotografie. Een foto moet voor mij ook een verhaal hebben.

reisgidsen

Wat vindt je het allerleukste om te doen bij Ilona’s Silver and Gemstones?

Natuurlijk de inkoopreizen maar daarnaast vind ik het heerlijk als we brainstormen en plannen maken voor de Ilona’s Silver and Gemstones of het Blog. Er ontstaat dan een soort van creatief proces met veel synergie. Ilona of ik komen dan met een half plan en de ander borduurt daar weer op voort.  En na een uurtje hebben we dan weer heel veel nieuwe ideeën. Hierbij bruisen we beide van de energie en staan te popelen om aan de slag te gaan. Het blog afgeleid van Ilona’s Silver and Gemstones is hier een voorbeeld van.

Wat maakt Ilona’s Silver and Gemstones zo leuk?

Naast dat we een ontzettend leuk artikel verkopen (en dan met name de verschillende kraalsoorten) vind ik de hecktiek en dynamiek die gepaard gaan met een 24 uurs bedrijf bij Ilona’s Silver and Gemstones erg verfrissend. Ook de diversiteit is erg boeiend. Er zitten zoveel aspecten aan dit vak. We vervelen ons geen minuut. Neem bijvoorbeeld de vakkennis over het product, hierbij moet je continue bijblijven. Ook in e-commerce gaan de ontwikkelingen zo snel dat het soms wel topsport lijkt. Het dwingt ons continue scherp te blijven en creatief te denken. Authentiek zijn en je eigen koers durven te varen spelen hierin een grote rol.

Threma

Daarnaast bij Ilona’s Silver and Gemstones

werken we met een jong maar zeer gemotiveerd team bij Ilona’s Silver and Gemstones. Vroeger heb ik in een Bistro gewerkt. Aan het eind van de avond hadden 150 man een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje genuttigd. Fijn, we hebben met z’n allen de klus geklaard. Hier heerst dezelfde teamgeest als aan het eind van de dag de pakketjes verzendklaar zijn, de mail beantwoord is en er weer nieuwe dingen op de site en het blog geplaatst zijn. Kortom een team om trots op te zijn.

Heb jezelf naast Ilona’s Silver and Gemstones ook iets met edelstenen en of sieraden?

Ja hier in huis bij  Ilona’s Silver and Gemstones heeft iedereen wat met edelstenen. Niets lijkt zo besmettelijk al dit virus. Iedereen wordt hier bij Ilona’s Silver and Gemstones door de passie van Ilona mee besmet.  In de klas van onze kleine stuiterbal (8 jaar) houden alle jongens een spreekbeurt over voetbal en alhoewel het grootste deel van zijn leven hier om draait wil hij toch zijn spreekbeurt over steensoorten houden. Zijn favoriete steensoort is de Lapis Lazuli met flink veel Pyriet (want dat lijkt op goud).

Lapis Lazuli

Bij sieraden gaat het mij vooral om het ontwerp. Graag kijk ik hoe Alisa of Iona elke keer weer voor Ilona’s Silver and Gemstones iets nieuws ontwerpen. Een geheel eigen style. Het wrappen met zilverdraad vind ik erg mooi. Ik hou van eenvoudige maar elegante sieraden zonder al te veel opsmuk zodat de bijzondere edelsteen goed uitkomt.

Wat is je favoriete edelsteen bij Ilona’s Silver and Gemstones?

Dat is een makkelijke vraag. Er zijn vele edelsteenkraal soorten die ik mooi vind zoals de Aquamarijn kralen, de Larimar kralen, een zuivere Amethist kraal en natuurlijk  Labradoriet( wie hier in huis niet). Maar toch is er eentje die er bij mij met kop en schouders boven uitsteekt en dat is de Serpentine. Het is een steen met een beetje een geleiachtige look en een samenspel van diverse kleuren. Elke steen is weer anders. Dus genoeg te ontdekken aan de steen. Persoonlijk doet hij mij denken aan een wereldbol en dat brengt mij weer bij mijn favoriete onderwerp en dat is reizen.

Serpentine kraal

Klik hier om naar de Serpentine kralen van Ilona’s Silver and Gemstones  te gaan.

Kralen reizen

Leuk dat je de tijd neemt om Ilona’s Silver and Gemstones wat beter te leren kennen.