Ik ga even een flesje zonnebrandolie voor je halen hoor ik Ilona roepen terwijl ik onder de douche sta. Is goed roep ik terug. Ik zit met mijn hoofd al in de wolken. Vanmiddag vliegen we in twee uur van het noorden naar het zuiden waar het normaal gesproken veel warmer is. Gisteren ben ik flink verbrand. Mijn benen zijn knalrood (tintje kreeft) en als ik mijn korte blauwe short iets omhoog trek is het net alsof  ik van boven de Hollandse driekleur zie. Niet veel later is Ilona terug. “Is het gelukt?” “Ja maar wat is die zonnebrandolie hier duur.” We smeren ons voor de zekerheid alvast maar in.

Check1

 

Twee Cowboys en de TT

Geheel tegen de verwachting in hebben pakken er donkere wolken boven het kleine vliegveld samen. Zijn ze nu donkerblauw of gitzwart? Ik weet het niet. Het is heet, drukkend en vooral erg druk in de vertrekhal. Voor de koffer incheck staat een lange rij. Na 20 minuten hebben we eindelijk het felbegeerde groene stickertje op onze handbagagekoffertjes met ‘Check’ daarop. We lopen langs een groot raam naar de incheckbalie voor onze tickets. Buiten is het  gaan gieten. Bij het raam staan een heleboel grondstewardessen. Het vliegveld wordt gedeeld met de luchtmacht. Twee van hun piloten zijn aan het stuntvliegen. Rakelings scheren ze langs de verkeerstoren om vervolgens bijna loodrecht omhoog te trekken. Niet veel later scheren ze nog een keer langs. De hal is gevuld met het oorverdovende geluid van de twee straalmotoren en trilt letterlijk op haar grondvesten. Ik weet nog dat vroeger wanneer de TT van Assen werd gehouden steevast ’s avonds in het nieuws melding werd gemaakt van een aantal snelheidsduivels die geïnspireerd door de circuitcoureurs ook maar eens sportief het gas flink lostrokken. In ieder geval hoop ik dat onze piloot niet door de twee cowboys van de luchtmacht is geïnspireerd.  Inmiddels is het ook nog gaan onweren.

check3

 

”Wees zuinig” op onze nationale volksaard

Bij de boarding balie word het tasje waar mijn e-reader inzit eruit gepikt. Ik moet hem openmaken. In één haal wordt het flesje zonnebrandolie eruit gevist. ”Oeps vergeten”. Vloeistoffen mogen nu eenmaal niet mee in de handbagage.  De dame achter de boarding balie zegt dat we het flesje wel los zonder problemen kunnen inchecken als we ff teruggaan naar de incheckbalie. We leggen het verhaal uit en de dame achter de balie knikt begrijpend. Als we weglopen en toevallig omkijken zien we dat de zojuist vriendelijke dame ons flesje in de prullenbank werpt. Dit gaat tegen onze nationale volksaard in zomaar een gloednieuw flesje weggooien.

 

download         download      downloaddownload

 

Check, check, dubbelcheck

We lopen terug en proberen het flesje dan maar los in te checken. Dit moet in een geseald doosje. Helaas blijkt het gesealde doosje duurder te zijn dan de aanschaf van het flesje zelf. Als we nu het flesje eens in onze handbagagekoffertjes doen en deze als gewone koffers inchecken oppert Ilona. Want gewone koffers hebben we toch niet. Slim idee dat we daar niet eerder aan gedacht hebben. Geen probleem zegt de dame maar je moet wel ff een nieuw stickertje halen want de handbagage is open geweest en daardoor is het stickertje met ‘check’ welke over de rits zit gescheurd.

Threma

Ben je nu helemaal bestickerd

Gelukkig is ditmaal de rij bij de koffercheck niet zo lang en even later nemen we gewapend met een nieuwe sticker plaats in de rij bij de incheckbalie. Deze keer blijken onze koffers te zwaar voor de tickets die we hebben. Het bij te betalen bedrag overstijgt wederom het flesje. In de koffer zit een linnen tas met rits die heb ik gisteren gekocht. Als we het flesje hierin doen en deze dan als bagage in checken en de koffertjes gewoon als handbagage meenemen dan is het toch opgelost. Dat kan zegt de dame achter de balie. ”U hoeft alleen “maar even een stickertje te halen bij de koffercheck”.

Check

Resumerend en concluderend

Dus mocht je twee uur op een vliegveld moeten wachten neem vooral een flesje zonnebrandolie mee. O ja…. voor de volledigheid van het verhaal: Ook in het zuiden was het slecht weer. De zonnebrandolie hebben we helaas niet gebruikt.

 

 

Nieuwsgierig naar de kralen van deze reis. Ze zijn geplaatst in de rubriek met betaalbare kralen.

vuuragaat

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.