Bijna iedereen houdt van unieke, verfijnde sieraden met een persoonlijke touch. Het leuke is dat dit helemaal niet duur of exclusief hoeft te zijn. Het zelf maken van sieraden is makkelijk te leren en met relatief weinig benodigdheden en een duidelijke omschrijving kun je zelf de leukste sieraden maken. Wat te denken van een unieke bloemen armband van gekleurde kraaltjes? Omdat je zelf de kleuren kiest, kun je hem perfect afstemmen op je outfit. Onderstaand filmpje legt je precies uit hoe je zo’n bloemenarmband maakt.

Benodigdheden

  • Rijgdraad
  • Twee soorten kralen, ongeveer 70 stuks per soort (het voorbeeld en de beschrijving gaat uit van zilveren en paarse kralen)
  • Sluiting
  • Schaar

Beschrijving

  1. Meet de lengte van de draad om je pols af, doe hem niet al te strak. Neem deze lengte maal vier en knip het rijgdraad daar af.
  2. Neem zeven paarse kralen. Omdat we met rijgdraad werken is het makkelijker de kralen met de draad op te pakken van je werkblad, de draad is daar sterk genoeg voor. Rijg de zeven paarse kralen aan je draad.
  3. Neem nu de andere kant van het draad en ga terug door de eerste drie kralen van het rijtje van zeven. Trek dan aan beide uiteinden van het draad om zo een ringetje (het ‘bloemetje’) van kralen te maken. Schuif het ringetje voorzichtig naar het einde van de draad.
  4. Neem nu zeven zilveren kralen. Rijg deze aan het draad en steek opnieuw de draad terug onder de eerste drie kralen, maak een ringetje en schuif het naar achteren.
  5. Werk zo door met de kleuren om en om tot de armband lang genoeg is.
  6. Bevestig de sluiting aan de draad en je bloemen armband is af!

Tip: je kunt in plaats van met twee kleuren, ook voor meerdere kleuren kiezen: denk bijvoorbeeld aan voor elke ‘bloemetje’ van de bloemen armband een andere kleur.