Een bling bling ring:

de ideale manier om een edelsteenkraal om te toveren tot een prachtige ring. Maak je zelf graag sieraden? Lees dan hier verder en ontdek hoe je stap voor stap een eigen bling bling ring kunt maken.

Nodig

Je hebt een aantal dingen nodig wanneer je een bling bling ring wilt maken:

  • Een metalen triboulet voor ringen
  • Een kleine houten hamer
  • Een tang
  • Een kniptang
  • Zilverdraad
  • Een edelsteenkraal

Stap 1

Pak het zilverdraad en doe deze om de metalen triboulet heen. Kies een breedte uit die één hoger is dan de breedte die je wilt. Wil je bijvoorbeeld een breedtemaat van zeven hebben, doe het draad dan om maat acht heen. Draai het zilverdraad ongeveer vier keer om de triboulet heen om een ring te maken en zorg dat de uiteinden van het overige draad naar jezelf gericht zijn.

Stap 2

Pak de edelsteenkraal erbij en doe beide uiteinden van het zilverdraad erdoor heen. Trek de steen helemaal naar de triboulet toe en druk deze goed aan, zodat het strak tegen de ring aanzit. Haal nu de ring met de steen van de triboulet af.

Stap 3

Druk het zilverdraad dat uit de edelsteenkraal steekt tegen de steen aan met je duim en draai het draad rond zodat je een kleine spiraal aan de bovenkant maakt. Je kunt deze zo breed maken als je zelf wilt. Buig de uiteinden van het zilverdraad vervolgens elk aan één kant van de steen naar beneden.

Stap 4

Pak nu één uiteinde van het draad en haal deze aan één kant van de steen door de ring heen en weer terug. De draad wordt op deze manier om de ring heen gebonden aan de kant van de steen. Het is handig om hiervoor een tang te gebruiken. Doe dit totdat het er ongeveer drie tot vier keer omheen gewikkeld is. Herhaal dit aan de andere kant en knip bij beide kanten het extra zilverdraad er met de kniptang af. Druk de puntjes in met een tang om het strak te maken.

Stap 5

Doe tot slot de ring terug op de triboulet en druk het goed aan om een mooie vorm te krijgen. Je kunt de hamer gebruiken om extra stevigheid te creëren. Je hebt nu je eigen bling bling ring gemaakt.