Sinds kort hebben wij onze collectie met Zoetwaterparels flink uitgebreid. We merken dat Zoetwaterparels steeds populairder worden en dat snappen wij helemaal: sieraden maken van Zoetwaterparels is een prachtige manier om creatief te zijn en je eigen unieke sieraden te creëren.

Met Zoetwaterparels kun je allerlei soorten sieraden maken, van een armband en een ketting tot oorbellen en ringen. Word jij ook zo enthousiast van alle verschillende kleuren en vormen Zoetwaterparels er zijn? Of je nu een collier maakt met een bijpassende armband of je helemaal blij wordt van nieuwe oorsieraden: met deze mooie parels creëer jij sieraden die je helemaal zelf kunt afstemmen op je eigen stijl, je lievelingskleur of een bepaalde outfit.

Barokparels

Wat zijn Zoetwaterparels?

De Zoetwaterparel is een type parel dat wordt gekweekt in zoetwatermeren, rivieren en vijvers. Zeeparels daarentegen zijn afkomstig van oesters die leven in de oceaan. De zoetwater parels worden gekweekt door middel van het zogenaamde proces ‘cultivatie’. Hierbij wordt een stukje weefsel van een donor-oester in het lichaam van een zoetwatermossel geïmplanteerd. Na de implantatie vormt de mossel een parelzak rond het geïmplanteerde weefsel, waarin zich uiteindelijk de parel ontwikkelt. Zoetwaterparels kunnen verschillende kleuren en vormen hebben. Dit is afhankelijk van de soort mossel en de omgevingsfactoren tijdens de cultivatie.

Hoewel Zoetwaterparels vroeger werden beschouwd als inferieur aan zeeparels, zijn ze de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit hebben ze vooral te danken aan hun unieke kleuren en vormen. Daarnaast zijn ze over het algemeen goedkoper dan zeeparels. Dit ligt voornamelijk aan het feit dat er in een mossel wel 30 tot 40 Zoetwaterparels kunnen groeien. Als je bedenkt dat er in een oester maar 1 parel (hooguit 2) groeit, dan snap je direct dat deze parel een stuk duurder is.

 

Zoetwaterparel sieraden zijn hot!

Niet alleen dames, maar ook heren zie je steeds vaker met een prachtig Zoetwaterparel sieraad. Door de verschillende kleuren en vormen van Zoetwaterparels kunnen ze een mooie aanvulling zijn op elke sieradencollectie. Daarnaast geven ze iedere outfit een subtiele maar elegante touch. En wist je dat het kiezen van Zoetwaterparel sieraden een duurzame keuze is? Ze worden namelijk gekweekt in zoetwatermeren en vijvers, waardoor er geen schade wordt toegebracht aan oceaanecosystemen. Met de toenemende populariteit van Zoetwaterparels is het duidelijk dat deze beauties een blijvende favoriet zijn onder sieradenliefhebbers over de hele wereld.

Zoetwaterparel kettingZoetwaterparel armbandZoetwaterparel armband

Zelf je zoetwater parelketting, armband of oorbellen maken

Sieraden maken is een kunst: hoe gaaf is het om zelf je sieraden te ontwerpen en te creëren? Het is heel leuk om te doen en je kunt ook nog eens helemaal zelf bepalen hoe je ketting, oorsieraad of armband eruit komt te zien. Van grijs en geel tot appeltjesgroen, verschillende tinten roze of mosterd goud: wij zijn zo blij met de collectie Zoetwaterparels die we op de webshop aanbieden.

Door de veelzijdigheid in de mooiste kleuren maak jij je Zoetwaterparel sieraden helemaal uniek. Sommige kralen hebben een heel bijzonder iriserend effect. Deze zijn supermooi om te verwerken in een collier of een armband. En heb je de Barok parels al gezien? Deze zijn heel geschikt om te gebruiken voor het zelf maken van je oorsieraden. De parels zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Maak bijvoorbeeld een subtiele armband met kleinere zoetwater kralen van 3 tot 5 mm. Of kies voor de grotere van 16 – 20 mm en maak een echt fashion statement met jouw sieraad!

Oorkopjes barokparel

Op onze webshop vind je werkelijk alles om zelf je sieraden te maken van Zoetwaterparels. Of het nu gaat om oorbellen, een ketting of een armband: kies zelf de mooiste kralen uit, vul dit aan met de juiste onderdelen en ga lekker aan de slag.