Slotjes voor armbanden en kettingen zijn er in heel veel verschillende varianten. In onze webwinkel vind je onder andere haakslotjes, magneetslotjes en kapittelslotjes. De juiste keuze van een slotje en een mooie bevestiging maakt je zelfgemaakte sieraad helemaal af! Het slotje is een essentieel onderdeel van een mooie armband of ketting. En ook de afwerking kan je sieraad maken of breken.

Juwelierskwaliteit

De armband of ketting rijg je op gecoat staaldraad. Dat is oersterk, rekt niet en valt heel flexibel. Bij ons vind je het in verschillende kwaliteiten, diktes en kleuren. Voor het bevestigen van het slotje aan je sieraad in juwelierskwaliteit gebruik je bouillondraad en een draadbeschermer. Dit is eenvoudig én betaalbaar.

Werkwijze

Knip je draad op de door jou gewenste lengte. Neem ongeveer 5 cm extra draad voor de bevestiging van het slotje. Rijg een knijpkraaltje op je draad. Haal je draad door één kant van de beschermer en rijg een klein stukje bouillondraad mee (zie foto hieronder). Steek terug door je draadbeschermer. Haak het slotje aan de draadbeschermer en steek vervolgens de draad terug door het knijpkraaltje. Vastknijpen en klaar! Knip de draad niet direct na het knijpkraaltje af, maar rijg de draad nog even door een of wat meer kralen terug. Het knijpkraaltje werk je mooi weg met een knijpkraalverberger.

Draadbeschermer - slotje bevestigen

Gebruik je nylon- of zijdedraad? Dan knoop je je draad vast in plaats van een knijpkraaltje te gebruiken. Ga je op deze manier te werk, dan ben je verzekerd van een schitterend resultaat. Jouw eigen creatie in juwelierskwaliteit!

Wist je trouwens dat we handige pakketjes hebben voor het maken van 3 kettingen of armbanden? Dit startpakket bevat alles dat je nodig hebt. Handig, zo kun je gelijk aan de slag!