IMG_5556

Parels knopen? Een kind kan de was doen!

Vandaag dit prachtige collier geregen. Echte parels worden meestal geknoopt tot een mooi parelsnoer. Parels knopen doe je door elke parel met een knoopje vast te zetten, dan liggen de parels niet tegen elkaar. De parels ‘schuren’ zo niet tegen elkaar en beschadigen dus ook niet. En als de ketting breekt, springen niet alle parels om je oren. Bovendien is het gewoon ook erg mooi.

Parels knopen op parelzijde

Echte parels verdienen het om op een mooie draad geknoopt te worden. Daarom wordt voor het parels knopen meestal parelzijde gebruikt. Dat is misschien iets duurder, maar wel erg mooi én handig want de rijgnaald zit vast aan de draad zodat je zonder problemen door dunne rijggaatjes komt.

Parelzijde is verkrijgbaar in allerlei diktes. Gebruik voor jouw parelketting die dikte die bij de door jou uitgezochte parels past. Uiteraard moet de zijde door het gaatje in de parel passen, maar het moet ook weer niet te dun zijn. Dan schuiven de parels gemakkelijk over de knoop en is als je werk voor niets.
Let op! Het zou super jammer zijn als je er halverwege het parels knopen achter komt dat je draad te kort is. Dus zorg er altijd voor dat je draad lang genoeg is!

Parels knopen. Hoe doe je dat?

Tussen elke parel wordt een knoop gelegd. Mooi strak tegen alle twee de parels aanliggend. Hierdoor ontstaat een beetje ruimte tussen de parels en valt het snoer mooi en soepel. In het filmpje wordt snel en helder uitgelegd hoe je zelf jouw eigen parelketting knoopt.
Wil je oefenen met parels knopen? Bestel hier een gratis kaartje rijgdraad met naald.

Zelf parels knopen niet jouw ding?

Vind je het toch te moeilijk of tijdrovend om zelf mooi strak je parels te knopen? Dan vind je bij Ilona’s Silver & Gemstones een super oplossing. Op de foto zie je een mooi parelcollier. Het lijkt geknoopt, maar dat is het niet! Tussen de parels zitten ieniemienie silicone kussentjes. Dit geeft een mooi soepel effect. En het lijkt net alsof je je snoer geknoopt hebt. Bovendien zijn je parels hiermee ook goed beschermd tegen beschadigingen.
Voor de allermooiste afwerking van je parelketting gebruik je een echt klassiek parelslot.

Klik hieronder voor een filmpje over Parels knopen.

filmpje parels knopen