Vandaag vinden we op onze reis de airconditioner opnieuw uit. Mocht je vorige week Hill Tribe Mesi hebben gemist klik dan hier. Lees, reis en beleef onze verhalen mee.

 

IJsje?

We gaan naar wat Vanida haar kantoor noemt. Een houten huis op palen met een grote veranda. Een oude vrouw zwaait vriendelijk naar ons vanaf boven terwijl wij komen aanrijden. We sjouwen onze spullen naar boven en nemen plaats. Inmiddels is de temperatuur opgelopen. Sunan zet de koelbox onder de ventilator. De koelbox is gevuld met ijs. En zodra hij de deksel eraf haalt krijgen wij een heerlijk verkoelend briesje. Ice-conditioner lacht hij. Inmiddels worden kralen en onderdelen geruild tegen kleine bolletjes zilver. Daarnaast worden de arbeidsuren afgerekend.

 

hill tribe zilver

 

Na een tijdje de handel te hebben begekeken lopen Sunan en ik nog diverse huizen binnen in het dorp. Aan de buitenkant is vaak niets te zien maar op de binnenplaats werkt het gezin. Zo zie ik hoe bij het ene huis kralen worden gevlochten en gesmeed, terwijl in het andere huis zilverdraad wordt getrokken om vervolgens ringen van te maken en te versieren.

 

Hill tribe zilver

 

Ini mini

Bij het laatste huis worden ini mini piepkleine kraaltjes gemaakt. Een oude man loopt met een bakje met de zilverbolletjes naar de oven om deze te smelten maar struikelt over een opstapje. De bolletjes vliegen in het rond. Het doet me denken aan de keer dat ik op school tijdens de basketbal mijn lenzen verloor en de hele klas op zijn knieën het gymlokaal afzocht. Na twintig minuten zei Arno mijn klasgenoot: “Joh, ik wist niet dat jij lenzen hebt”. “Nee ik ook niet”. Maar het zilver is wel echt en zo besluiten we deze dag al zilver weer bij elkaar te zoeken op onze knieën.

 

Wist je dat:

  • elke stam zijn eigen taal, gebruiken, spirituele gebruiken en kleding heeft?
  • dat zij vroeger extreem armoedig waren?
  • deze Hill Tribe stammen boeren zijn?
  • dat mais verbouwen hun hoofdinkomen is?
  • dat in dit geval mais meer opbrengt dan zilver?
  • opiumteelt vroeger de belangrijkste vorm van hun inkomsten was?
  • Hill tribe sieraden en onderdelen bestaan uit 99 tot 100 % puur zilver?
  • dat verkoop bijdraagt aan de opbouw van het dorp?
  • Ik extreem blij wordt als er Hill Tribe zilver wordt verkocht?

Nieuwsgierig geworden naar het Hill Tribe Silver? Klik dan hier.

Hill tribe zilver

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.