We zijn net aan de betere hand als ik vanuit de badkamer hoor. “Zo en nu gaan we doorzetten”. Ik snap niet wat Ilona bedoeld. We hebben een week samen onder de dekens gelegen en alleen op water geleefd. Een griep zoals ik niet eerder heb meegemaakt had ons geveld. Alles deed zeer en ik wilde alleen maar slapen.

Doorzetten Os!!

5 kilo kwijt in een week en Ilona stapt van de weegschaal. Als ik me even later weeg geeft bij mij de weegschaal hetzelfde resultaat. ”Nu gaan we doorzetten Os”. Wijn wordt in geruild voor water en de BBQ avonden maken plaats voor de sportschool. Koolhydraten zijn uit den boze. De koffie wordt afgezweerd en de keukenla ligt vol met vitaminepreparaten en kruidentheeën.

 

kralen

 

Het resultaat mag er zijn

Na drie maanden ben ik een dikke 18 kilo kwijt en staan we aan de vooravond van een lange rondreis door Azië. In de gang staan onze koffers gepakt. Ondanks dat ik me hier lichtelijk zorgen over maak, gaat ook de kruidenthee mee. Ik stel me zo voor dat op het vliegveld een drugshond hard blaft bij het ruiken van al die vreemde luchtjes. De thee wordt ontdekt maar in eerste instantie niet als thee herkend. Een laboratorium  moet uitsluitsel geven. Een toevallige aanwezige journalist krijgt lucht van dit vreemde verhaal en publiceert een artikel over twee Hollanders die zich voordoen als kralenhandelaren maar intussen proberen grote hoeveelheden thee naar Azië importeren.

 

Minister van Handel op de tenen getrapt.

De handelsminister leest het artikel en is beledigd want thee produceren is de nationale trots.  Bovendien hier is geen verdrag voor afgesloten. En zo heb je voor je het weet voor een internationale rel. Minister Koenders moet op het matje komen om z’n excuses aan te bieden en hoopt zo de handels betrekkingen weer enigszins te herstellen en dat allemaal alleen omdat Os op dieet is.

Nieuwe avonturen

Maar alle gekheid op een stokje wat ik probeer te zeggen is dat wij weer een lange reis gaan maken op zoek naar de mooiste kralen en nieuwe avonturen. Ik wens de thuisblijvers van kralenteam Ilona’s veel succes toe evenals ouders en schoonouders die het fort gaan bewaken (en de kadootjes bij jullie pakketjes zullen gaan inpakken:-)). Tot over een paar weken.  Ik heb er zin in.

kralen

Benieuwd naar onze kralen. Klik dan op het hier of op de bovenstaande kralen.

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.