Verschillende tinten Blauwe kralen 

Er zijn verschillende soorten blauwe edelstenen in de edelstenen wereld waarvan blauwe kralen worden gemaakt. We kennen allemaal de Lapis Lazuli, blauwe Saffier, en de zeeblauwe Aquamarijn. Minder bekend zijn Larimar, Angeliet, Turkoois, Ioliet, Sodaliet en blauwe Kwarts. Ook deze edelstenen worden geslepen tot mooie blauwe kralen. Ook van andere materialen, zoals glas, worden blauwe kralen gemaakt. Voorbeelden daarvan zijn blauwe Cat Eye kralen,  Murano glas kralen en kralen in Swarovski style.


TIP: klik op de namen of foto’s om direct naar de desbetreffende kralen te gaan.

 

Betekenis

De kleur blauw heeft vele betekenissen die je ook in je sieraden tot uiting kan brengen. Blauw heeft de betekenis van puur en zuiver. Mensen met blauwe ogen worden bijvoorbeeld vaak als eerlijk en betrouwbaar beoordeeld waar de uitdrukking ‘iemand op zijn blauwe ogen geloven’ vandaan komt.

Hoe combineer ik Blauwe kralen?

Bij sieraden is het vooral natuurlijk belangrijk dat ze bij de kleding en bij het seizoen passen. Blauw wordt bijvoorbeeld gezien als een ‘koele’ kleur die goed bij de zomerse warmte past. Combineer blauwe kralen eens met onze Sterling Zilveren sieraadonderdelen. Op winterse dagen kan je blauwe kralen dragen in een warme combinatie met goud, koper en brons.

Je kunt ook kijken naar Analoge kleuren. Dit zijn kleuren die naast elkaar in het kleurenpalet liggen. Zo kan je bijvoorbeeld een collier van blauwe Swarovski Style kralen maken gecombineerd met groen/blauwe Turkoois. Een mooi en spannend effect bereik je door blauwe Lapis Lazuli te combineren met paarse Amethist. Het effect wordt bereikt door subtiele verschil van kleuren en het verschil in transparantie, Lapis Lazuli is opaak (ondoorzichtig) en Amethist juist doorzichtig. In een dergelijk sieraad spelen beide edelstenen de hoofdrol.

Soms wil je echter de blauwe kleur benadrukken en naar voren laten komen. Combineer ze dan met neutrale kleuren. Voorbeelden hiervan zijn een combinatie de blauwe Labradoriet met een neutrale kleur zoals oranje/bruin of sodaliet met een transparante kraal in swarovski style.

Kortom met Blauwe kralen zit je echt altijd goed!