Agaat kralen

Agaat kralen zijn er van nature in heel veel kleurschakeringen. Wit, blauw, roodachtig, grijzig en diverse bruintinten met smalle banden in velerlei kleuren. Agaat heeft diverse fascinerende structuren en patronen. Er bestaan dan ook heel veel soorten Agaat kralen. De meest bekende als Botswana Agaat en Vuuragaat vind je uiteraard ook bij Ilona’s webgems in de shop. Soms zijn ze licht doorschijnend en hebben een matte tot zijdeachtige glans.
Juist omdat Agaat kralen in zoveel verschillende kleuren en structuren bestaan, worden ze ook in veel verschillende soorten sieraden verwerkt. Van klassiek tot modern. Er zijn onnoemlijk veel toepassingen voor Agaat kralen. Met bijvoorbeeld Koraalroosjes gecombineerd met Indian Agaat kralen, maak je bijvoorbeeld snel mooie trendy oorbellen, een armband of een prachtig collier. agaat kralen

Vindplaatsen

Agaat wordt gevonden in de Verenigde Staten, Uruguay en Brazilië. Maar ook dichter bij huis in de Hunsrück (Duitsland) en in de Auvergne (Frankrijk) wordt Agaat gevonden. Een enkele keer komt zelfs Agaat voor in het grind dat door de Rijn is meegevoerd.

De naam Agaat komt van het Griekse Achatès. Dat was de naam van de huidige rivier de Dirillo in het zuiden van Sicilië. Bij deze rivier werden veel Agaten en andere Chalcedonen (groep kwartsen waarin de kristallen alleen met een microscoop te onderscheiden zijn) gevonden.

Symboliek

Agaat bevordert de innerlijke rust en geeft een kalme en nuchtere houding. Een veilig gevoel en het brengt balans. Er wordt gezegd dat het dragen van sieraden van Agaat kralen tijdens de zwangerschap beschermend werkt, de groei van de ongeboren vrucht stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Agaat heeft een positieve invloed op ogen, maag, bloedvaten, blaas en de stofwisseling.
Botswana Agaat maakt daadkrachtig en doelgericht. Het stimuleert creativiteit. De steen heeft een positieve invloed op de bloedsomloop en huid.
Vuuragaat werkt ook vitaliserend. Deze steen geeft energie, stimuleert seksuele activiteit en helpt van verslavingen afkomen. Fysiek heeft de steen een gunstige werking op maag, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedsomloop en de ogen.

Extra weetje

Omdat Agaat poreus is en dus vocht absorbeert, worden net als vele andere edelstenen, Agaat kralen ook vaak bijgekleurd.
Eeuwenoude technieken worden toegepast en zijn vaak ‘het geheim van de smid’. Vanwege het vaak boeiende lijnenspel in de steen komen de leuke (mode) kleurtjes vaak goed tot z’n recht en geeft prachtige resultaten.
agaat kralenagaat kralenagaat kralen

In de oudheid werd Agaat veel gebruikt voor het maken van bijzondere siervoorwerpen en amuletten. Ook droeg men sieraden van Agaat kralen om de goden te behagen en als bescherming tegen het ‘Boze oog’. Men dacht dat Agaat bovennatuurlijke krachten had en bescherming gaf.

Sterrenbeeld

Agaat kralen horen bij het sterrenbeeld Tweelingen (22 mei t/m 21 juni) en Schorpioen (23 oktober t/m 21 november).

Botswana Agaat kralen horen bij de Schorpioen (23 oktober t/m 21 november).

Vuuragaat kralen horen bij het sterrenbeeld Ram (21 maart t/m 20 april).