RVS gecoat staaldraad met een nylon coating is perfect voor het maken van sieraden. Het bestaat uit hele dunne in elkaar gedraaide draden met een nylon coating. Het aantal dunne draden bepaalt de flexibiliteit van het RVS gecoat rijgdraad. Hoe groter het aantal draden, hoe flexibeler het RVS gecoat rijgdraad is. 49-draads is dus flexibeler dan bijvoorbeeld een 19-draads streng. 49-draads is zeer soepel en laat zich gemakkelijk draperen. 7-draads is minder flexibel, maar behoudt zijn vorm beter. De 19-draads is een mooie middenmaat. Voor elke creatie het perfecte RVS gecoat staaldraad. Altijd sterk en flexibel en bestand tegen knikken. Ideaal te gebruiken bij het maken van mooie duurzame sieraden.

RVS Gecoat rijgdraad Beter bestand tegen slijtage

RVS gecoat staaldraad slijt langzamer dan gewoon rijgdraad. De 19- en 49-draads versie van Griffin heeft zelfs een sterkere coating waardoor de draad nog minder snel slijt. En RVS gecoat staaldraad heeft nog meer voordelen.Als de randen van de boorgaten scherp zijn van edelsteen- of metalenkralen zal het gecoate RVS draad veel minder snel slijten dan niet gecoat draad.

Ook voor klanten met een allergie voor metalen zoals zilver (het wordt snel zwart en de huid irriteert) is RVS gecoat staaldraad geschikt. Omdat coated straaldraad is voorzien van een nylon coating, komt het metaal niet in contact met de huid.

Voor colliers of armbanden die gemaakt zijn met zwaarder materiaal (grote zware kralen), is RVS gecoat staaldraad zeer geschikt.RVS gecoat staaldraad kun je eigenlijk altijd prima gebruiken. Zelfs wanneer je het effect van knopen wilt bereiken. Dan kies je voor RVS gecoat staaldraad samen met  silicone kussentjes. Wil je een kralensnoer echt knopen, gebruik dan nylon of zijde draad.

RVS gecoat staaldraad: Welke dikte gebruik je voor je sieraad?

Voor grotere, zwaardere kralen (diameter groter dan 12 mm) ligt het voor de hand dat je dikker coated straaldraad gebruikt dan voor een sieraad met hele fijne lichte kralen. Daarvoor gebruik je een zeer dunne draad. Let daarbij op de diameter van de boorgaatjes van de kralen. Je draad moet wel dunner zijn.
Voor de overige sieraden kan je kiezen voor gemiddeld coated staaldraad van bijvoorbeeld 0,36 of 0,4 mm dik. Kies de maat waarmee je zelf prettig werkt.

RVS gecoat staaldraad

Gecoat sieradenrijgdraad voor de mooiste afwerking

Voor jouw unieke en zelf ontworpen sieraad op RVS gecoat staaldraad, kies je natuurlijk voor de mooiste afwerking. Gebruik hiervoor een mooi slotje, knijpkralen, knijpkraalverbergers, kalotjes en bouillondraad of draadgeleiders uit onze winkel. Afhankelijk van de grootte en zwaarte van je kralen en de gewenste kleur, kies je voor de juiste sieraadonderdelen om jouw sieraad op zijn allermooist af te werken.
Inspiratie om een slotje aan je sieraad te maken, vind je hier.

Rvs gecoat rijgdraad

RVS gecoat staaldraad kies voor de beste kwaliteit

Kies je voor het wat duurdere RVS gecoat staaldraad, dan kies je ook echt voor een betere kwaliteit.  Het draad is verkrijgbaar in meerdere diktes met een variabel aantal draden. Op onze site vind je twee topmerken; kwaliteit van het Japanse merk Cenfill of de Duitse degelijkheid van het merk Griffin

Tips: met RVS gecoat staaldraad

Tip: gebruik een dubbel geslagen stukje gecoat staaldraad als naald.
Het rijgen gaat gemakkelijk met een goeie rijgnaald. Heb je die niet bij de hand, maak dan heel eenvoudig zelf een naaldje. Neem hiervoor een stukje RVS gecoat rijgdraad. Bijvoorbeeld RVS gecoat rijgdraad 0.18 mm, maar elke andere soort draad is natuurlijk ook goed. Vouw het stukje draad dubbel et voila!
Soms is het een beetje een gepriegel omdat de twee uiteinden van het naaldje ‘open staan’. Daar kun je eenvoudig wat aan doen. Óf je lijmt ze met een druppeltje rijgdraadlijm aan elkaar vast, óf je brandt ze even samen (zie filmpje). Je krijgt dan een mooi stevig naaldje waaarmee je de kleine kraaltjes vrij snel op het elastiek kunt rijgen.

Zie ook foto’s en het filmpje