Tibetaanse Kralen

Direct naar de Tibetaanse kralen uit onze kralen groothandel.

Tibetaanse Kralen, ze zijn prachtig en hebben een unieke stijl waardoor ze altijd herkenbaar zijn. En wij kunnen met je met enige trots vertellen dat we een meer dan prachtige collectie Tibetaanse kralen hebben op onze site.

tibetaanse kralen

Hoe worden de Tibetaanse kralen gemaakt?

Tibetaanse kralen worden gemaakt van Zilver, Turkoois, Bloedkoraal en Lapis Lazuli (een wat donkerder blauwe edelsteen). Door hun frisse kleurencombinatie krijg je altijd een herkenbaar en prachtige resultaat.
Wist je trouwens dat de Tibetanen juist Turkoois gebruiken omdat men daar genezende krachten aan toeschrijft? Nog steeds worden door hen amuletten van Tibet Turkoois gemaakt en vereerd. Ga je nog verder in de tijd terug, in de prehistorie werd juist Bloedkoraal erg veel gebruikt. Bloedkoraal heeft volgens hen een beschermende werking en bovendien komt deze edelsteen in hun boeddhistische geschriften als één van de 7 schatten voor.

tibetaanse kralen

Nieuwsgierig naar onze Tibetaanse kralen? Klik op de foto.

De Tibetanen zijn ware kunstenaars als het gaat om het vervaardigen van hun zo geliefde Tibetaanse kralen. Elke kraal wordt met de hand gemaakt, je zult dan ook geen twee exact dezelfde kralen tegen komen. Stuk voor stuk zijn ze uniek! Het allermooiste van onze kralen vind ik toch wel de prachtig sierlijke bewerkingen van het zilver in de Tibetaanse Kralen buiten het feit natuurlijk dat de kleuren schitterend zijn!
Regelmatig hebben we ook Tibetaanse hangers op onze site staan. Deze zilveren hangers zien er verbluffend mooi uit en vallen op door hun bijzondere stijl. De edelsteen kraaltjes die er in “gezet” zijn, zijn meestal Turkoois, of in een combinatie van Turkoois, Bloedkoraal en Lapis Lazuli.

Tot slot wil ik je er nog op attenderen dat we ook Tibetaanse Jaspis in de collectie hebben. Deze Jaspis heeft een fraaie diepe bruine kleur, echt een aarde -of oer teint, en de Afghaanse serpentine die een warme groene/olijfkleurige teint heeft.

Kortom, er is keus genoeg om een geweldig sieraad te ontwerpen ☺

tibetaanse kralen