Prachtige Sodaliet kralen!

Direct naar de Sodaliet kralen uit onze kralen groothandel.

Sodaliet is kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig of blauw. De roze variant heet Hackmaniet. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. Het Natrium gehalte is in Sodaliet hoog. Het mineraal is ook een chloor-houdend natrium-aluminium-silicaat en de naam is afgeleid uit de chemische samenstelling; het Engelse sodium betekent namelijk “Natrium”. Sodaliet word gevonden op Groenland.

Omdat Sodaliet in zoveel verschillende blauw schakeringen gevonden wordt, is ze gemakkelijk te verwarren met Lapis Lazuli. De kenmerkende Pyriet spikkels in Lapis Lazuli mis je bij Sodaliet en daarnaast heeft ze een lagere dichtheid. Sodaliet kan ook veel wit (Calciet) bevatten, maar de mooiste soort heeft zo min mogelijk wit en een inktblauwe kleur.

Geschiedenis

Sodaliet werd door de oude Egyptenaren gebruikt als versiering van voorwerpen, vaak samen met Lapis Lazuli. De steen is goed te slijpen en te polijsten en werd daarom ook gezien als de steen van de kunstenaars.

sodaliet
Nieuwsgierig naar de Sodaliet kralen uit onze groothandel? klik dan op de foto.

In het oude Griekenland was deze steen ook erg populair. Het mineraal zou beschermen tegen ziektes en kon allerlei kwalen genezen. Door het dragen van de blauwe edelsteen zouden artistieke talenten (vooral muzikale) zich beter kunnen ontwikkelen. Dit is ook de reden dat vooral kunstenaars deze steen bij zich droegen, net als de oude Egyptenaren.

De Romeinen namen het gebruik weer over van de Grieken. De Grieken geloofden dat ze juist weer zou helpen bij de concentratie en het logisch nadenken.
Zowel de Grieken als de Romeinen noemden deze blauwachtige steen (net als veel andere blauwe stenen) Saffier. Omdat het veel te vinden is werd deze steen in de middeleeuwen veel gebruikt om er mooie gebruiks- en siervoorwerpen, zoals kommen en schalen, van te maken.

De gemiddelde dichtheid is 2,29 en de hardheid is 6. Het kristalstelsel is kubisch en het mineraal is niet radioactief.

Werking

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen, daarnaast helpt ze beperkende denk- en gedragspatronen te doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Deze unieke steen bevordert ook de vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens, versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.
De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Ze kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken. Fysiek helpt de steen bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koorts verlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.