KLik hier gelijk door naar de modekleuren van 2016.

Als crea-bea’s zijn we natuurlijk best wel een beetje eigenwijs. Logisch, want anders zouden we nooit iets origineels kunnen maken. Je speelt met vormen, kleuren en materiaal, je maakt een ontwerp in je hoofd of op papier en je gaat aan de slag. Onder je handen zie je iets unieks tot stand komen. Af en toe stuur je een beetje bij, net zolang tot je je eigengemaakte sieraad in handen hebt. Right?

Mode als inspiratie en voor business

Soms -altijd!- ben je op zoek naar ideeën voor je creaties. Je kijkt naar de lucht, het strand en de stad. Als je op een terrasje zit kijk je naar de kleren die mensen dragen. In de winkelstraten kijk je in de etalages naar de nieuwe lente- en zomerkleuren. Mode is een grote bron van inspiratie. Zeker als je je sieraden wil verkopen, is het een must om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Je klanten zoeken een armband, ketting of oorringen om hun nieuwe outfit compleet te maken.

Modekleuren voor de lente en zomer van 2015

Het kleurenpalet dat we komend seizoen het meeste tegen zullen komen bestaat uit veel verschillende pastel- en poederachtige kleuren, zoals je ziet in de afbeelding bovenaan dit blog. Het is een kleurrijk geheel, maar er komen nauwelijks felle kleuren in voor. Alle kleuren hebben een ietwat grijzige ondertoon. Dit palet wordt gecomplementeerd met beige, wit en nude. Nu is nude een beetje een eigenaardige kleur want het suggereert een huidskleur, terwijl het in feite zalmkleurig is. Maar wat is het effect wanneer we vanuit de verte een blond meisje zien met een nude legging aan? Niet erg stijlvol.

Trendy sieraden voor het seizoen

Nude kun je met edelsteen kralen nog veel mooier nabootsen dan met textiel. Als materiaal neem je bijvoorbeeld bergkristal, gewoon ongekleurd glas of Swarovski style kralen. Rijg een korte ketting van grote, dikke kralen en maak er een paar armbanden bij van kleinere kralen. Perfectly nude! Kralen van edelsteen passen perfect bij de nieuwe mode omdat de kleuren precies bij het palet aansluiten. Kleurrijk, maar niet fel. Bij een vestje van gletsjergrijs maak je bijvoorbeeld een superlange parelketting, die je niet dubbelslaat. Kleurrijke kettinkjes maken we kort, in een of meer rijen naast elkaar. Bijpassende armbandjes en oorhangers maken we van iets kleinere kralen.

Bergkristal

Bergkristal

Goud of zilver?

Gebruik rustig alle edelsteenkralen door elkaar en combineer die met zilveren kralen. Vanwege de grijzige ondertonen passen de zilveren slotjes perfect. De enige uitzonderingen op dit zilver zijn Aquamarijn en Lapis Lazuli. Deze combineren erg chique met gouden kralen en een gouden slotje.

Aquamarijn kralen

Aquamarijn kralen

Lapis Lazuli kralen

Lapis Lazuli kralen

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Pantone.com