We suizen op 11 kilometer hoogte en met 959 km/per uur door de lucht

Diverse ooooh’s en aaaaah’s klinken naast me. Mijn kleine held vindt de wolken er zo zacht uit zien dat hij er wel in wil slapen. Helaas kunnen we geen koffie en broodjes aan board bestellen want al het contante geld was opgegaan aan onze vriend de taxichauffeur ( zie this is your captain speaking). Na een overstap met een wachttijd van 3 uur en een kleine spoedcursus Portugees waarin we de geheimen van de Portugees Braziliaanse taal leren kennen zoals bom dia, como vai, bem obrigado, zetten we na een vloeiende landing voet op Braziliaanse bodem. Gelukkig duurt de persoonscontrole niet lang. Even pinnen en een kop wel verdiende koffie met een ijsje als ontbijt, een auto huren en hop naar het hotel en de trip richting de slijperijen in de binnenlanden kan pas echt gaan beginnen. In Nederland hadden we al op de diverse sites van auto verhuurders gekeken. En o wat zijn het er veel. Het lijkt wel of het hele land in de autoverhuur zit. Ilona en ik konden niet kiezen tussen een Fiat en een Golf. We keken nog twee keer en besluiten uiteindelijk dat we als er zoveel aanbieders zijn, we ook wel kunnen boeken als we daar zijn want we willen de auto zien en dan pas huren.

Threma

Voor slechts een kleine € 300,- per dag

Alle autoverhuurders zitten netjes in een soort van lange straat bij elkaar in de de aankomsthal. Lekker overzichtelijk zou je denken. Bij vier aanbieders is de rij zo lang, er liggen nog net geen mensen in slaapzak te wachten zoals vroeger bij de kaartverkoop voor concerten. We besluiten op te splitsen. Ilona gaat het bij Alamo, Localiza, en Thrifty  proberen en ik zal verderop in de straat kijken bij Avis, Movida en Unidas. We spreken een ingenieus signaal af waarop de een de ander duidelijk kan maken dat hij de juiste aanbieder heeft zodat de ander de rij kan verlaten. Amper twintig meter verder en ik zie Ilona door de drukte al niet meer. Pech; de eerste die ik probeer heeft geen auto’s meer beschikbaar. En na lang wachten bij de tweede wordt me vertelt dat zij wel wagens hebben maar dat je die van te voren moet boeken. Ik loop wat verder maar de rest van de aanbieders ziet er zo exclusief uit dat ik besluit Ilona weer op te zoeken. Ilona heeft er twee gevonden. De ene had alleen een Audi A8 voor slechts een kleine € 300 per dag. De ander een Mercedes geloof ik. € 1000 voor vier dagen. Beide geen optie.

Ilona kralen reizen 8

De binnenlanden

 

Wat Ilona gekregen had van sinterklaas op haar achtste

We besluiten op internet te gaan kijken want in Nederland konden we toch echt van alles boeken voor minder dan 200 euro voor een week. Helaas geen internet. We lopen naar een balie en informeren naar het internet. De dame zegt dat er buiten de aankomsthal beter bereik is en ook zijn er daar veel meer verhuurbedrijven. We besluiten daar heen te gaan. Helaas geen internet. En de verhuurbedrijven zijn dezelfde als in de aankomsthal namelijk de achterkant van de balies waar we net stonden. Weer naar een infobalie voor internet. Een zeer arrogante en niet bijzonder hulpvaardige Braziliaan legt uit dat we digitaal wat gegevens moeten invullen om toegang te krijgen. Een gemiddelde belastingaangifte in Nederland bevat minder gegevens. En nadat Ilona zowat haar cupmaat en wat ze gekregen had van sinterklaas op haar achtste had ingevuld konden we aan de slag.

ilona 8

“Na gedane zaken een dagje strand meepikken”

 

Hollandse prijs

Ik loop ondertussen naar de taxistandplaats want misschien kunnen we met een taxi naar het hotel en dan vanuit daar een auto regelen. De taxi kost € 91 geen optie dus. De transfer met bus € 76 p.p.. Ook geen optie dus. Maar dan heeft Ilona een leuke aanbieding gevonden, een Fordje Fiesta op internet voor bijna de oorspronkelijke Hollandse prijs.

Threma

Deal: Boeken en betalen

Nu nog even uitvinden waar we ons blinkende bolidetje kunnen ophalen. Weer naar onze hulpvaardige en “vrolijke” Braziliaanse vriend van de info balie. Boven op het deck bij de vertrekhal zal een gele shuttle bus ons naar het juiste adres brengen. Boven nergens een shuttle te bekennen. We vragen een taxi chauffeur. Na twintig minuten wachten en de diverse gele busjes, zien we ons gele busje eindelijk arriveren. In een vloek en een zucht maar dan wel van onze enigszins corpulente taxichauffeuse met een rijstijl a la Max Verstappen arriveren we bij het verhuur bedrijf. We hebben geluk want ons zeer gewilde bolide is er niet. We worden twee klassen geüpgraded. Ipv ons vrolijke tralalietwideldidievakantiewagentje krijgen we nu een saaie degelijke soort van middenklasse bolide. Ilona rekent nog € 97,-  af voor een volle tank benzine en ook het feit dat ook zij achter het stuur mag plaatsnemen is hierbij in rekening gebracht.

Nog steeds vraag ik me af welk deel van die €97.- betrekking had op de rijstijl van Ilona…

Klik hier voor de rozenkwarts kralen uit Brazilië.

ilona kralen 8

Ilona inkoopreizen OS

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.