Rookkwarts kralen

Klik hier voor de Rookkwarts kralen uit onze kralengroothandel!

Rookkwarts kralen behoren tot de kwarts groep en zijn rookbruin tot zeer donker bruin en doorschijnend. De hele donkere variant wordt morion genoemd. Alle kwarts kralen bij elkaar vormen de grootste groep edelstenen en zijn er in alle kleuren van de regenboog zoals de Rozenkwarts, Amethist, Citrien, Lemonkwarts, Rutielkwarts en Bergkristal. Al deze kwarts edelstenen zie je ook veel terug in de mooiste sieraden.

Eigenschappen van de Rookkwarts

De kleur van de Rookkwarts kralen komen door aluminium in het kristalrooster (de structuur van een kristal) in combinatie met een bepaalde straling. Het aluminium vervangt dan het silicium wat zich in het kristalrooster bevindt waardoor de kleur ontstaat. Bij verhitting boven de 200 graden Celcius wordt de Rookkwarts kleurloos, maar je kunt weer Rookkwarts maken van Bergkristal door de heldere kwarts te bestralen met röntgenstraling of gammastraling.

Rookkwarts is echt een unieke kwarts soort die snel ondergewaardeerd wordt, heel onterecht! De kleur is elke keer weer anders, van subtiele zacht geelbruine tinten naar rijk chocoladebruin, donker houtkool bruin tot bijna zwart. Rookkwarts is echter niet hetzelfde als Rooktopaas, deze heeft namelijk een hele andere samenstelling.

De hardheid van Rookkwarts is 7, de dichtheid 2,6
Rookkwarts kralen behoren bij het sterrenbeeld Stier en Steenbok.
rookkwarts kralen
Nieuwsgierig geworden? Klik hier om meteen door te gaan naar alle kralen!

De werking van Rookkwarts kralen

Rookkwart is een erg goede steen om te dragen bij stress gerelateerde klachten en in belastende situaties. Ze helpt hierdoor te ontspannen, loslaten, accepteren en weerstand te bieden tegen stressvolle invloeden. Rookkwarts is een beschermende, aardende en ontgiftende edelsteen voor lichaam, ziel en geest. Hierdoor heeft ze ook een gunstige werking op (faal)angst, nachtmerries en depressie. De steen bevorderd een nuchtere en positieve houding en bevorderd je concentratie.

Rookkwarts kralen beschermen ook tegen (elektromagnetische) straling van bijvoorbeeld computers, smartphones en dergelijke en helpt te mediteren.
Ze heeft ook een positieve werking op veel fysieke klachten waaronder bij klachten met de pezen en spieren, hoofdpijnen, menstruatieklachten, hart en aderen, de lever en de hormoonhuishouding.
rookkwarts kralen