Zelf een obelisk edelsteen hanger maken: eenvoudiger dan je denkt

Deze prachtige hangers van bijvoorbeeld Bergkristal, Citrien, Amethist of Agaat stenen maak je heel eenvoudig helemaal zelf.
De gebruikte wrap techniek is eigenlijk gelijk aan het wrappen van de druppels waar ik al eerder op dit blog een leuk artikel over schreef.
Het verschil zit ‘m in het afwerken van de Obelisk edelsteen hanger. De druppels hebben natuurlijk een punt bovenaan waardoor je je zilverdraad, of je draad van een ander materiaal vaak helemaal tot bovenaan kunt wrappen als je dat zo wilt hebben.

obelis edelsteen hanger

Bij het maken van de Obelisk edelsteen hanger zul je op een gegeven moment merken dat je het puntje ‘mist’. Het is even aan kwestie van het toepassen van een anders slag.
Er zijn allerlei manieren voor te bedenken, maar dat is nogal lastig om uit te leggen. Het is puur een kwestie van goed oefenen en goed naar de foto’s kijken.Pak hiervoor gewoon een lekker voordelige (bijvoorbeeld een koper draad) draad die je desnoods gewoon weer afknipt als het je niet meteen is gelukt.
Je zult merken dat je er al heel erg snel steeds handiger in wordt.

obelisk edelsteen hanger 2

Wat een erg leuk effect geeft is het vierkante silver filled draad. De combinatie van de hoekige Obelisk edelsteen met het vierkante draad geeft een bijzonder leuk effect aan je hanger.
Een ander leuke tip is om draad in twee kleuren te nemen. Daar heeft Alisa een aantal voorbeelden van gemaakt. Als je goed naar de foto’s kijkt zie je ze er wel tussen hangen.

Vandaag hebben we een grote geheel nieuwe collectie op de site toegevoegd. Het leuke is dat je de Obelisken ook per stuk kunt bestellen, dus als je geen hele streng wilt aanschaffen of juist lekker veel verschillende kleurtjes wilt verwerken is dat een uitkomt.

Ik wens je veel leuke creaties toe!

Ilona wit