Granaat kralen

Direct naar de Granaat kralen uit onze kralen groothandel.

Misschien heb je er wel eens een gegeten: een granaatappel. Dan weet je dat er aan de binnenkant allemaal kleine, rode compartimentjes zitten. Deze deeltjes lijken op brokjes Granaat en daarmee is de naam verklaard. Het komt natuurlijk uit het Latijn, granatus en refereert aan de zaden uit de eerder genoemde vrucht, de malum granatum. Ze kunnen transparant tot opaak zijn.

Granaat is trouwens, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet alleen in het rood te vinden. Granaat wordt ook gevonden in het paars, oranje, geel, groen, bruin, zwart of zelfs kleurloos. In 1998 werd op Madagaskar voor het eerst een blauw-roze granaat gevonden. Deze variant is natuurlijk zeer zeldzaam en zit derhalve niet in ons assortiment

De Granaat is een van de Negen Edelstenen in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. Deze orde werd in 1851 door Koning Mongkut Rama IV van Siam (het latere Thailand) ingesteld. Het is de oudste en hoogste der Thaise onderscheidingen en wordt ook wel de Heilige Orde of Warap Aun genoemd. De orde wordt aan leden van de Koninklijke Familie der Chakri en aan zeer vooraanstaande Thaise bestuurders toegekend. Je moet wel boeddhist zijn om in deze orde te worden opgenomen.

granaat granaat-kralen-uniek-ca-47x3mm
Nieuwsgierig naar onze Granaat kralen? Klik op de foto.

Eigenschappen

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettings- en uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme en overlevingsdrang. Blokkades, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Lichamelijk gezien vergroot deze het zelf genezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert het de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.

De hardheid van deze steensoort is 6,5 – 7,5, de dichtheid is 3,6 – 4,2

Deze schitterende edelsteen hoort bij de sterrenbeelden Ram, Leeuw en Schorpioen.

Grossulaar

Grossulaar hoort tot de Granaat groep die weer is onderverdeeld in de Pyralspiet en Ugrandiet groep. Tot deze laatste behoort Grossulaar. Om daar verder op in te gaan is eigenlijk oersaai want dat is allemaal natuur- en scheikunde. Wel leuk om te weten is waar de naam vandaan komt. Grossulaar is afgeleid van de botanische naam van de kruisbes, grossularia, refererend aan de groene granaat die in Siberië gevonden wordt. Ook kaneel-bruine, rode en gele varianten komen voor. De gele kristallen lijken op Zirkoon alleen is de hardheid veel lager. Die variant van Grossulaar wordt ook wel hessonite genoemd, uit het Grieks, wat inferieur betekent.

hessoniet-en-grossulaar-kralen-granaat-rondellen
Hierboven zie je een kralenstreng met Grossulaar en Hessoniet.

Grossulaar kan helpen bij conflicten en juridische problemen. Het helpt ontspannen en dingen op zijn beloop laten, tevens bevordert daarbij samenwerking. Op het lichaam heeft Grossulaar een positieve invloed op de vruchtbaarheid, nieren, slijmvliezen, reuma, psoriasis en de opname van vitamine A.

De hardheid van Grossulaar is 6,5 7,5, de dichtheid is 3,6 4,2

Grossulaar hoort bij het sterrenbeeld Ram

Vind hier al onze Granaat kralen!

granaat