Knijpkraaltjes zijn kleine, zachte kralen die je gebruikt door deze om een draad heen te ‘pletten’, ofwel dicht te knijpen. Dit kun je bijvoorbeeld doen om de eindjes van een draaf af te sluiten om te voorkomen dat de kralen van de draad af vallen, maar ook om ervoor te zorgen dat andere kralen aan de draad op hun plaats blijven. In feite zijn knijpkraaltjes dus vooral erg praktisch, maar omdat de kralen ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en materialen vormen ze tevens een leuke toevoeging aan je sieraden. In onze online kralengroothandel hebben we knijpkralen in verschillende uitvoeringen en materialen. We hebben bijvoorbeeld kwalitatieve knijpkraaltjes van sterling zilver en echt goud in ons assortiment. Heb je een beperkter budget, kies dan voor de mooie knijpkraaltjes in zilver- goud- of bronskleur. Tevens hebben we mooie knijpkraal verbergers in de collectie. Een slimme oplossing als je gebruikte knijpkralen niet zichtbaar mogen zijn.

Bij welk soort sieraden worden deze kralen gebruikt?

Omdat knijpkralen zo praktisch zijn en ook verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen, kunnen de kralen voor veel sieraden gebruikt worden. Zo kun je de kralen gebruiken als je een ketting maakt, maar ook als je bezig bent met het maken van een armband of oorbellen. Bij het maken van een ring kun je de kralen niet gebruiken, omdat de kralen altijd om een draad heen moeten.

Hoe gebruik je knijpkralen?

Het gebruiken van knijpkraaltjes om een ketting, armband of oorbel te maken is niet zo lastig. Rijg de kraal aan een draad en plet deze op de juiste positie met een knijpkralentang. Dit is een sieradentang met twee gaatjes. Het tweede gaatje van de tang gebruik je om de knijpkraal dicht te knijpen. Pas als de kraal goed platgedrukt is gebruik je het eerste gaatje om de kraal beter vast te drukken. Dan gaat de kraal echt nergens meer heen!